LoRaWan nettverk og vannmålere i Sandnessjøen

Alstahaug var en pionèr og en av de første kommunene i Norge med LoRaWan nettverk for vannmålere i større skala. Gode brukere av våre løsninger, over flere år. Benytter Europas mest solgte ringstempelmåler, V200 m/LoRaWAN.

Fra ord til handling, å komme igang med fjernavlesning

Mens mange kommuner var usikker på hva neste generasjon løsning kunne by på var Alstahaug tidlig ute og gikk for LoRaWAN. Så tidlig at de faktisk innledningsvis kjøpte noen målere fra Øwre-Johnsen som ikke holdt den kvalitet de skulle. Dette ble fulgt godt opp og rettet, og i ettertid har Honeywell V200 – ringstempel-målere med LoRaWAN gjort en god jobb for denne kommunen.

Med Divako har de oversikt over alle målere som er i kontakt med nettet, og hvilke som befinner seg utenfor dekning. Over tid har nettet blir utviklet slik at det jevnlig rekker over stadig større område. Selv om dette ikke er blant de største kommunene i Norge har de dedikerte personer som følger de opp fra Øwre-Johnsen / Divako og er idag gode ambassadører på løsningene våre.

Bildet på forsiden og topp denne side er tatt av fotograf Hans Petter Sørensen, www.faroutfocus.no Bildet under er AI-generert.

Divako har alt du trenger for effektiv administrasjon og styring av IoT-data.

Kjernen i Divako er bygget rundt effektive og åpne integrasjoner. Med gode API-er for å hente data både inn og ut av systemet, er du garantert en skalerbar og fleksibel plattform som kan håndtere dine fremtidige behov.

Hvis du bruker Norkart’s Komtek-løsning, har du en «klar til bruk» tydelig integrasjon med både test- og driftsmiljøet.

Vi har integrasjoner med alt fra Komtek til YR, AWS, MS Azure og mange, mange flere. Se her for en komplett liste.

Har du ditt eget LoRaWan-nettverk eller bruker Nb-IoT eller en annen nettverksleverandør for tilkobling? Ingen problem, Divako gjør det mulig for deg å koble data og administrere datatrafikken. Vi bygger nye API-er så effektivt at vi svært sjelden tar noe betaling for etablering av nye API-er. Det er dataen din – vi hjelper deg med å få den dit du vil ha den!

Data fra batteridrevne sensorer overføres ekstremt komprimert. Datakapslene må dekrypteres og dekodes. Vi kaller dette dekoding parsing. I Divako får du inkludert parsing for alle velkjente vannmålere på det norske markedet. Dette inkluderer all data fra målerne, selvfølgelig også timeverdier (hvor tilgjengelig i pakken) og alarmer.

Divako gjør mer enn å pakke pakker. Vi harmoniserer også data slik at dataen er klar for eksport / API mot andre applikasjoner. Dette er en krevende operasjon som kan være tungvint og tidkrevende å håndtere fra bunnen av for en enkelt kunde. Bruk Divako, og alt dette er inkludert!

Vi gir deg det du trenger for å ha full kontroll over dine sensorer. I løsningen kan du se status tilbake i tid og enkelt evaluere om tiltakene du tar på nettverkssiden gir ønsket effekt på dekningen. Du kan også sjekke redundansen i nettverket ditt ved å se om en sensor kommuniserer gjennom 1 eller flere gateways.

Pålitelig

Vår løsning er robust og pålitelig. Vi har i dag flere tusen digitale sensorer installert i kommuner, i næringsbygg, i borettslag, sameier og private hjem.

Integrasjon

Send data direkte til forberedte og ferdigstilte API-er til Norkart / Komtek, Crayon eller andre systemer. Vanntemperatur fra badeplasser, direkte til YR? Vi har API for dette og sender data til andre systemer svært kostnadseffektivt!

Automatisering

Vi har alt du trenger for å forenkle hverdagen og spare kostnader: trådløse sensorer, kommunikasjon, datainnsamling, datalagring og applikasjoner.